Voor sociale honden

Met de groep honden neem ik alleen sociale honden mee, ze hoeven niet perfect te luisteren, want het speelveld is goed afgezet en ze kunnen er niet uit. Ik train de honden (gehoorzaamheid en sociaal gedrag onderling) en speel met ze in de 2 uur op het speelveld.

Bij hondenopvang DeWi krijgt uw hond alle aandacht!

Waar speelt uw hond

Ruim 3500m2 groot

Het speelveld is ruim 3500m2 groot, en afgezet met een hoog hek, zo kan iedere hond lekker los spelen en rennen. Op het veld staat een grote schuilhut (20m2) en een kleine stal (6m2) met een dikke laag stro, voor te schuilen tegen de regen en tegen de zon. Binnenkort wordt er een zandbak aangelegd voor de wintermaanden, als het veld drassig is, kunnen de honden droog liggen/spelen in het zand of op een groot betelegd stuk. De honden worden opgehaald tussen 8.15 uur en 10.00 uur, daarna spelen ze twee uur, en worden tussen 12.15 uur en 13.45 uur weer thuisgebracht. Ik probeer de reistijd zo kort mogelijk te houden. 

Een impressie

Waarom sociale honden

Honden moeten te allen tijden sociaal zijn naar mensen en soortgenoten. Anders is er niet gelijk een mogelijkheid ze mee te nemen met de opvang. Bij probleemgedrag kunnen we samen naar het gedrag kijken, en beslissen of er een mogelijkheid is door middel van training van baas en hond, om de hond toch na training mee te laten gaan naar het speelveld. Er zijn een aantal honden in de opvang die door middel van training, toch mee konden gaan naar de opvang, dit zijn nu blije, sociale honden.

Pups en oudere honden kunnen ook mee naar de opvang, daar houd ik rekening mee, en las extra rustmomenten in. Ik 2 kleinere stukjes van het veld afgezet, voor extra rust momenten voor pups en oudere honden.

Sociale hondenopvang
Moet kunnen!

Onbezorgd spelen

Ik vind dat iedere hond, de mogelijkheid moet hebben om lekker los te kunnen spelen, en hond te kunnen zijn. Hierdoor heeft de hond veel minder frustratie, en ongewenst gedrag, en zullen er ook veel minder “probleemgevallen” zijn.

Om het voor iedere hond fijn en gezellig te houden, heb ik het zo geregeld met de hondenopvang. Zo kan iedere hond veilig en onbezorgd spelen. 

Deborah van Wissen

Meer informatie

Uw hond bij DeWi